Huiselijk geweld en de avondklok

Veilig

Is er geweld bij u thuis tijdens de avondklok? Bel bij direct gevaar altijd 112 en verlaat zo nodig je huis. Je mag ook naar iemand anders toe gaan. Dit mag ook als u zich thuis onveilig voelt, maar er geen direct gevaar is. Kijk of u bij iemand terecht kan, bij voorkeur bij u in de buurt. In deze gevallen is het toegestaan om uw huis te verlaten en krijgt u geen boete.

 Veilig Thuis

Wilt u praten over uw situatie of advies wat u kunt doen? Neem contact op met Veilig Thuis via telefoonnummer: 0800 2000. Dat kan ook anoniem. Om zo goed mogelijk bereikbaar te zijn, heeft Veilig Thuis de chat tijdens de periode van de avondklok uitgebreid tot tien uur 's avonds. De chat vindt u op www.veiligthuis.nl
Samen met u wordt gekeken welke hulp er nodig is. Veilig Thuis is 24 uur per dag, zeven dagen in de week bereikbaar (0800 2000).
Heeft u een vermoeden van huiselijk geweld? Kijk dan op deze website wat u zelf kan doen als de spanningen thuis oplopen.

Langere wachttijden voor afspraken met het Maatschappelijk Netwerk Voorst

Het aantal aanvragen voor onder andere huishoudelijke ondersteuning, hulpmiddelen, begeleiding en dagbesteding bij het Maatschappelijk Netwerk Voorst (MNV) is de afgelopen periode fors toegenomen. Door de coronacrisis ontstaan er meer hulpvragen, en hebben inwoners langer gewacht met het indienen van hun aanvraag. Dit leidt tot een stuwmeer van aanvragen en hierdoor duurt het langer voordat het MNV contact kan opnemen met de klant. Dit betekent helaas dat het MNV niet langer kan garanderen dat er binnen twee weken contact wordt opgenomen. De wachttijd is momenteel vier weken. De langere wachttijd geldt niet voor aanvragen voor jeugdhulp bij het CJG Voorst.

Hulpvragen
Het Maatschappelijk Netwerk Voorst is de plek waar inwoners vragen kunnen stellen over onderwerpen als langer zelfstandig wonen, ondersteuning thuis, hulp bij financiële zorgen en zorgen om een familielid of kennis. De medewerkers van het MNV geven advies en helpen inwoners verder naar de meest passende vorm van hulp. Heeft u een (hulp)vraag, bel dan met het MNV. Zij zijn iedere werkdag van 08.30 uur tot 12.30 uur bereikbaar via 0571-74 51 11. U kunt uw vraag ook per mail stellen via info@MNVoorst.nl

Over Maatschappelijk Netwerk Voorst

Allerlei professionals, vrijwilligers en organisaties bundelen hun krachten voor de zelfredzaamheid van mensen in Voorst. De gemeente coördineert dit. U kunt terecht bij het Maatschappelijk Netwerk Voorst voor praktische ondersteuning thuis, om mee te doen in de maatschappij en voor gezinshulp samen met het CJG… meer

Corona-maatregelen

In verband met de corona-maatregelen werken de medewerkers van de frontoffice MNVoorst en CJG tijdelijk vanuit huis. Wilt u iemand spreken van de frontoffice van MNVoorst? Het telefoonnummer is 0571-74 51 11. De medewerkers van de frontoffice van MNVoorst handelen vragen zoveel mogelijk telefonisch of per e-mail af. Maar als het echt nodig is, dan plannen zij een afspraak voor u op het Kulturhus.